Nyanställning Systemarkitekt/Tech Lead Percy Bolmér

Percy kommer att vara ett stort lyft för Sweportal

Gång på gång visar vi hur Sweportal skapar nytta och sparar stora pengar på deponier, täkter, i alpin verksamhet och i ett antal andra branscher.  Nu tar vi in ytterligare stöd för att höja nivån ett par  snäpp till. 

Percy har en suverän bakgrund med säkerhetsfrågor, systemarkitektur och programmering. Han har förmågan att förstå kundernas behov och förverkliga dessa genom att systematisera och skapa digitala lösningar. 

Percy är en mästare i att se möjligheter där andra ser problem. Några av hans styrkor är att ta projekt i mål och se till att skapa stor nytta för kunden oavsett vilken affär det gäller. Percy beskriver POC:en som en viktig del i processen.  
– Jag gillar att göra en POC (Proof of Concept) tidigt. Visa på möjligheten och göra projektet mindre abstrakt för kunden. Att tydliggöra enkelheten och att testa konceptet för att tidigt se brister och förbättringar är viktigt och roligt, säger Percy med ett leende.   

Cykel nedför Hallandsåsen och vasaloppet på vatten

Percy gillar att hålla sig i form och cyklar en del. Då han bor nära Hallandsåsen blir den en naturlig del av träningen. Men nedför är läskigt. “
– Man vågar knappt röra bromsen när det går som fortast. Jag försöker undvika de branta, långa partierna om det går. Pulsklockan avslöjar att man är rädd. 

Percy vill dock cykla vätternrundan vid tillfälle. Att göra en svensk klassiker ligger i siktet. Percy gjorde vasaloppsdebuten året då Vasaloppet “stod under vatten”. Spåret var riktig smalt på vissa sällen och det var ordentligt blött. Då Skåne inte hade snö det året kom han till det första loppet utan att han hade stått på snö en enda gång. En stor utmaning som dock inte hindrade Percy från att åka igen. 

En Teamspelare med hjärtat på rätt ställe
När man pratar med Percy blir det uppenbart att han vill skapa digitala lösningar som i slutänden ger samhällsnytta, kanske är det också därför han valde Swescan.  Det passar företagets värderingar perfekt. 

Vi ser fram emot att jobba ihop med dig Percy. 

Varmt välkommen hälsar teamet på Swescan!

2024-01-26 Fredrik Hansson