Snöinspektion med drönare

Uppdrag i Umeå

Vi är glada att ännu en gång samarbetat med Volvo och denna gången fick vi hjälpa till med ett område som kan bli väldigt problematiskt för de flesta. Snön vällde ner i Umeå och man ville göra en snöinspektion på var det fanns mest snö på taken. Istället för att en anställd ska behöva klättra upp och göra det manuellt så kontaktade de oss och vi skickade upp en drönare och skannade av taken. Drönarinmätning har många fler användningsområden och kan komma åt på de flesta ställen där en person inte kan klättra in.

Säkert och tidsbesparande
Volvo var väldigt nöjda med resultaten och glada att det gick så fort. Företag som ligger långt upp i Sverige stöter ofta på dessa problem men med hjälp av våran teknik så kan vi utföra inspektionerna åt er.

Kontakt
Västerbotten-kuriren var på plats och dokumenterade detta projekt vilket vi är väldigt glada för. Alltid kul när vi får frågor om våran teknik samt hur vi jobbar med olika projekt och utmaningar. Befinner ni er i en liknande situation och skulle behöva hjälp med drönarinmätning  så tveka inte att kontakta oss.

Hanrik Smedberg Marknadsansvarig Swescan

Affärsområde Samhälle
 henrik.smedberg@swescan.se
 +46 (0)70-22 555 22

Kontakta oss

Henrik Smedberg

2024-04-29 Kevin Nilsson