Hemavan Alpint använder avancerad teknik för att forma framtidens skidparadis

Senaste tekniken banar ny väg för Hemavan

Hemavan, Norra Sverige – Hemavan Alpint, ett av norra Sveriges mest imponerande skidområden, har påbörjat ett banbrytande projekt för att forma framtiden för skidåkning. Med över 1700 hektar vacker terräng under luppen, har Hemavan Alpint ingått ett samarbete med Swescan för att använda den senaste tekniken inom laserscanning och fotogrammetri i kommande projekt.

Det ambitiösa projektet kommer att utnyttja LIDAR-teknik och avancerad fotogrammetri för att skapa en detaljerad digital karta över skidområdet. Resultatet kommer inte bara att användas för att förbättra maskinstyrningen för pistmaskiner och driften av skidanläggningen, utan också som underlag för framtida utbyggnadsprojekt. 
Anläggningen har storslagna planer för att utveckla skidområdet med nya backar och liftar. Målet är att göra Hemavan till en ännu mer attraktiv destination för skidåkare.  Swescan är stolta över att vara en del av denna spännande satsning. Hemavan Alpint formar framtidens skidåkning.

Två faser då hösten redan tagit ett grepp om fjället

Projektet kommer att utföras i två faser. En temporär leverans planeras för säsongen 23/24, och under nästa sommar kommer Swescan att genomföra en fullständig laserskanning samt fotogrammetrisk skanning av hela området. Resultaten av arbetet kommer att skapa en ännu bättre upplevelse för alla som älskar skidåkning. Något som vi på Swescan också älskar. 

Följ med oss när 
Hemavan Alpint formar framtidens skidåkning och tar ett stort steg in i framtiden med hjälp av avancerad teknik. Visionen om att skapa det ultimata skidparadiset i norra Sverige.

Hanrik Smedberg Marknadsansvarig Swescan

Affärsområde Samhälle
 henrik.smedberg@swescan.se
 +46 (0)70-22 555 22

Henrik Smedberg

2023-10-03 Henrik Smeddberg