Golfbanor upptäcker nyttan med Swescans helhetslösning! 

Swescan har inte gjort någon medveten satsning mot golfbranschen, men det har nu visat sig att våra verktyg fungerar ypperligt för planering av skötsel, entreprenad och allt annat som har med golfbanans geometri att göra. Dessutom erbjuder vi webbaserade verktyg för 3D-visualisering. En ny värld av lättillgänglig kunskap öppnar sig för de som väljer vår lösning. Korrekt mätdata, visuell information och enkla, men effektiva, verktyga som passar perfekt för just golfbanor. Läs mer om två av våra projekt nedan – Österåkers GK och Glasrikets GK.

Österåkers Golfklubb

En av Sveriges finaste golfanläggningar är Österåkers golfklubb med sina två huvudbanor och totalt 45 hål. De väljer nu att göra en “digital tvilling” av sin anläggning där Swescan mäter samt karterar upp alla ytor och byggnader.

Österåkers GK, belägen norr om Stockholm, är en av Sveriges större anläggningar inom sporten. De har två huvudbanor och en konstgräsbana, men även padelbanor. Anläggningen är utsedd till en av Sveriges åtta finaste, där Henrik Stenson varit med och gjort designen.

Swescan har mätt in hela anläggningen och skapat en 3D-modell över området. I skrivande stund karteras nu alla ytor och byggnader. Även ritningar för gränser, el, VA m.m. kommer att importeras till Swescans Kartportal. På så sätt kan Österåker förbättra och effektivisera sin drift och sitt underhållsarbete, men samtidigt göra bättre upphandlingar då de har full koll på sina ytor.

Vi från Swescan är väldigt stolta över att få detta uppdrag och tycker det är ett riktigt roligt projekt. “Det är inspirerande att jobba med kunder som ligger i framkant”, säger Henrik Smedberg, marknadschef på Swescan.

I kartportalen samlas all data och klubben kan själv mäta arealer, titta på lutningar, hämta höjder och rita in områden till entreprenad.  

Hanrik Smedberg Marknadsansvarig Swescan

Kundrelation park/miljö 

Henrik Smedberg
070-22 555 22
henrik.smedberg@swescan.se

Glasrikets Golfklubb

Höjdfrågor ledde till totalkoll på alla ytor när Swescan mätte in hela anläggningen hos Glasrikets golfklubb.

Beläget i hjärtat av Småland strax utanför Växjö finner vi Glasrikets golfklubb. Greenkeeper Sebastian Styrell kontaktade Swescan för att få hjälp med att få ordning på sina höjder på deras driving range. När vi gemensamt började titta och diskutera så kom vi fram till att det var lika bra att Swescan mäter in hela anläggningen. Med hjälp av mätverktygen i Kartportalen har de nu kontroll på alla ytor och höjder över hela anläggningen. De kommer även själva rita och jobba med ytorna i Kartportalen. “Ett bra och lättarbetat verktyg som underlättar vår vardag”, säger Sebastian Styrell.

En stor fördel med att använda Swescan är att mädatan är kvalitetssäkrad. Därmed kan mätdatan användas som relationshandlingar vid entreprenad eller liknande.  Riktiga kartutskrifter direkt från portalen görs enkelt och önskas en ren kartering av området löser vi det snabbt, korrekt och kostnadseffektivt. 
En partner, ett ansvar och en enkel process. 

2020-09-18 Fredrik Hansson